Team

Johan Krist (1986)  Frisse Fries met Belgische domicilie. Behaalde een gecombineerde research master Art History and Archaeology in Groningen. Studeerde verder in Leicester en Leuven, en voegde in laatste stad een extra diploma toe als master in Culturele Studies. Ervaring met museumstudies, cultuurparticipatie, multimedia en documentaires. Kenner van laat-Romeinse handel en archeologie. Heeft ervaring met de opbouw en productie van tentoonstellingen. Was projectionist in een cinema. Bedwingt in zijn vrije tijd een Honda Africa Twin en verkiest heirbanen boven snelwegen. Nuchter zoekend en nieuwsgierig. Gepassioneerd door field recordings. Archiveert geluid en kan vaak worden gespot met een microfoon in de hand. Held: Jez Riley French.

Sarah Luyten (1983) – Erfgoedliefhebber en theeleut. Behaalde een master in Conservatie-Restauratie Glaskunst. Proefde van het atelierleven. Verbreedde vervolgens haar kennis met een master in Monumenten- en Landschapszorg. Jarenlange ervaring in publiekswerking en -werving. Organisator en netwerker. Een gestructureerde chaoot. Duikt in het erfgoedverleden en vertaalt de resultaten naar publicaties, tentoonstellingen en activiteiten. Zowel denker als doener. Een schrabber is haar niet vreemd, maar ze geeft de voorkeur aan recentere tijden. Gepassioneerd door eten en de achterliggende verhalen. Houdt van het bruisende stadsleven, maar geniet van het platteland. Kan zich verliezen in historische romans en detectives.

Koen Vermeulen (1987)  Historicus en verwoed (tijd)reiziger. Mediëvist. Gespecialiseerd in stads- en cultuurgeschiedenis. Behaalde een tweede master in Medieval and Renaissance Studies. Kenner van zijn thuisstad, Mechelen. Liefhebber van Europa. Is niet vies van een troffel, maar graaft bij voorkeur in archieven en bibliotheken. Houdt nog steeds een dagboek bij. Wandelaar, met de voeten op de grond. Ziet ten allen tijde de bomen door het bos. Liefde voor Honda-motorfietsen maar gaat soms vreemd met een Suzuki. Anglofiel. Held: Richard D. James. Autodidact muzikant met een homestudio. Maakt samen met andere artiesten audiovisuele installaties waarbij het historische kader vaak een centrale rol speelt.

Elke Verhoeven (1980) – Verhalenwever en sprookjesliefhebber. Na haar bachelor in geschiedenis behaalde ze haar master in sociale en culturele antropologie. Ervaren onderzoeker in de mondelinge geschiedenis. Getuigenissen leiden haar naar kleine en grote verhalen van sites en gebeurtenissen. Ze vertaalt deze naar tentoonstellingen en lokale publicaties. In haar element als ze familieherinneringen optekent voor de volgende generaties. Erfgoedzorger. Kenner van materieel en immaterieel erfgoed. Werkt professioneel met en rond collecties. Organisator. Zot van wol. Combineert naar hartenlust kleuren. Interesse in industrieel erfgoed. Rustige luisteraar met een passie voor het hoge noorden. Motto: alles kan met de (plooi)fiets. Ze zit graag midden in het groen, zowel in huis als buiten.